پریود دردناک

قاعدگی دردناک (دیسمنوره) + سریع ترین روش های کنترل

قاعدگی دردناک چیست و در چه کسانی بیشتر دیده می شود؟ آیا می دانید افرادی که دچاردیسمنوره هستند، چه علائمی را تجربه می کنند، چگونه می توان این درد را تسکن داد؟ آیا در این زمینه نیاز به مراجعه به متخصص زنان ضروری است؟ در این مقاله از سایت دکتر بنفشه تاجبخش قصد داریم به هر آنچه باید بدانید، اشاره خواهیم کرد.

دیسمنوره چیست؟

دیسمنوره یک اصطلاح پزشکی است که به درد های سیکل ماهانه نسبت داده می شود. در این وضعیت بانوان  قبل از شروع دوره قاعدگی  دچار درد زیر شکم و کمر می شوند. این علائم معمولا در روزهای قبل از آغاز دوره قاعدگی شروع می‌شوند و با شروع قاعدگی تسکین می‌یابند. دلایل دقیق این پدیده مشخص نیستند، اما اختلالات هورمونی، تغذیه نامناسب، استرس، عوامل ژنتیکی و عوامل روانی ممکن است نقش داشته باشند. در صورتی که علائم دیسمنوره شدید باشد وکیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهند، برای بررسی های بیشتر لازم است به متخصص زنان مراجعه کنید.

خونریزی بعد پریود نشانه چیست؟

دیسمنوره

انواع دیسمنوره

در ادامه به انواع دیسمنوره و هر آنچه باید در خصوص انواع آن بدانید به شما می گوییم:

  • دیسمنوره اولیه : دیسمنوره اولیه معمولا قبل از 20 سالگی آغاز می شود. در این نوع، با وجود ارزیابی ها و انجام آزمایشاتی اعم از سونوگرافی، مشکل خاصی در ناحیه های لگن و رحم فرد تشخیص داده نمی شود.  
  • دیسمنوره ثانویه: این نوع بر اساس علتی ایجاد می شود. علت ایجاد آن معمولا در ارزیابی توسط متخصص زنان مشخص می شود. در بسیاری از موارد با بررسی شرح حال، می توان این مورد را تشخیص داد.

قاعدگی دردناک به چه علت ایجاد می شود؟

یکی از سوالات رایج بانوانی که با قاعدگی دردناک رو به رو هستند، این است که علت بروز قاعدگی دردناک چیست؟ در این خصوص لازم است بگوییم در دیسمنوره ثانویه بیماری و یا اختلالی مانند آندومتریوزیس ممکن است دلیل ایجاد آن باشد. اما در دیسمنوره اولیه، بیماری های زمینه ای و یا اختلال علت ایجاد آن نیست. مشکل کجاست؟ حقیقت این است در سیکل ماهیانه برخی مواد به نام پروستاگلاندین ها آزاد می شود. در افرادی با این اختلال، ممکن است پروستاگلاندین بیشتری در بدن آن ها آزاد می شود. و یا همچنین ممکن است بدن افراد به پروستاگلاندین واکنش بیشتری نشان دهد. این موارد باعث انقباض عضلات رحم می شود. به این ترتیب خونرسانی کاهش یافته و باعث گرفتگی و درد درناحیه زیر شکم می شود.

رایج ترین علائم قاعدگی دردناک علائم شایع شامل درد در شکم یا کمر، گرفتگی عضلات، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و سردرد است. البته این علائم در هر فرد ممکن است متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است برخی از علائم را با شدت زیاد تجربه کنند. در حالی که برخی دیگر ممکن است برخی از علائم را تجربه نکنند.

غربالگری سرطان دهانه رحم

آیا قاعدگی دردناک خطرناک است؟

برای قاعدگی دردناک لازم است به متخصص مراجعه کنید. به این دلیل که ممکن است این اختلال از نوع ثانویه باشد و به دلیل اختلال و بیماری دیگری ایجاد شده باشد. پیگیری بیماری های دیگر به دلیل عوارضی که ایجاد می کند، الزامی است. به همین دلیل توصیه می شود بعد از تجربه علائم هر کدام از این اختلالات، به متخصص مراجعه کنید.

قاعدگی دردناک

روش های کنترل و درمان

بسته به علت ایجاد این اختلال، روش های درمان ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. به عنوان مثال در دیسمنوره ثانویه ابتدا لازم است حتما اختلال و یا بیماری که موجب قاعدگی دردناک می شود شناسایی و اقدامات لازم برای درمان آن انجام شود. در دیسمنوره اولیه، به کار گیری روش های زیر می تواند کمک کننده باشد.

  • کیسه آب گرم: استفاده از کمپرس گرم مانند پتو، دستمال گرم، یا یک کیسه آب گرم می‌تواند به کاهش درد قاعدگی کمک کند. این دستگاه‌ها می‌توانند منطقه پشت و شکم را گرم کنند و به رفع سفتی و کاهش تنش عضلانی کمک کنند.
  • استفاده از داروهای ضد درد: داروهای مسکن مانند ایبوپروفن می‌توانند به کاهش درد و التهاب در دوران قاعدگی کمک کنند. قبل از استفاده از هر دارویی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
  • ماساژ ملایم در منطقه شکم و پشت می‌تواند به کاهش درد قاعدگی کمک کند. می‌توانید با استفاده از روغن‌های ضد التهابی مانند روغن نعناع، ماساژ دهید.
  • تمرین و ورزش سبک: تمرینات منظم و ورزش می‌تواند به تنظیم هورمون‌ها وکاهش درد قاعدگی کمک کند. تمرینات ملایم مانند پیاده روی، یوگا، استراحت و تمرینات تنفسی می‌تواند مفید باشد.
  • مصرف مکمل‌های غذایی: برخی مکمل‌های غذایی مانند ویتامین B1، ویتامین E، و عصاره گیاهی چای سبز می‌توانند به کاهش درد قاعدگی کمک کنند. قبل ازمصرف هر گونه مکمل غذایی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
  • روش‌های آرامش‌بخش: استفاده از روش‌های آرامش‌بخش مانند تنفس عمیق،آرامش خود و تمرینات مرتبط با مدیتیشن و یوگا می‌تواند به کاهش درد قاعدگی کمک کند.
مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *